Blogg

Blogg

Hvordan introdusere hunder og katter: 7 steg til suksess!

Hunder og katter virker å være naturlige fiender og noen ganger kan det gå litt hardt for seg. Men veloppdratte hunder og katter kan leve sammen i harmoni og til slutt bli gode venner. Tenker du å anskaffe deg hund med en katt boende hos deg fra før? Eller kanskje omvendt? Da må du sørge for en trygg og ansvarlig introduksjon mellom dine pelskledde beboere.

Les mer

Å møte dyrepasseren din første gangen: Dette bør dere snakke om!

Hvis du ser etter en dyrepasser, er det naturlig at du ønsker å finne en du føler deg komfortabel med å "gi bort" kjæledyret ditt til. Derfor er det viktig at du kommer overens med passeren. Men hvordan sjekker du kjemien? Du må møte dem ansikt-til-ansikt før du booker så klart! Vi gir deg hva du bør snakke om under det første møtet.

Les mer

Hvordan dyresikre hjemmet ditt: Unngå ulykker og skader

Før du anskaffer deg et kjæledyr eller før en hund kommer på besøk til deg, er det viktig at hjemmet ditt er et trygt sted for dyret og at du har lagt noen enkle husregler til grunn. Vi gir deg to smarte sjekklister for å forberede hjemmet ditt for kjæledyr - som vil holde dyret trygt og som gjør det mulig å unngå skader på eiendommen din.

Les mer

Røyting: Hvorfor røyter hunden min så mye?

Det vil ingen ende ta... Hunden din mister vinterpelsen og det er pels overalt. Nå som temperaturen stiger virker det kanskje verre en noen gang. Hvordan foregår egentlig denne utbyttingen av vinterpelsen? Hvordan kan du gjøre det så komfortabelt som mulig for hunden din og hva bør du unngå å gjøre?

Les mer

Hvordan selge deg selv som dyrepasser

Som dyrepasser er tillit og ansvar nøkkelord. Det er viktig at dyreeiere kan være sikre på at du vil ta godt vare på deres øyensten. Men hvordan kan du vise eiere at du er en lojal og tillitsfull dyrepasser? Hvordan øker du sjansen for at dyreeiere booker deg? En av de viktigste tingene som hører til god service er god og tydelig kommunikasjon. Les våre tips om hvordan du kan selge deg selv som dyrepasser og hvordan best kommunisere med dyreeiere.

Les mer

Sutrete katt? 3 råd mot irriterende oppførsel

Katter kan til tider viser veldig irriterende oppførsel; intensiv mjauing, tigging eller til og med kaste ting på gulvet. Hvorfor gjør de dette? Hvorfor kaster de ting rundt seg og hvordan kan du stoppe tigging? Dette er også viktig å ta opp med kattepasseren din. Vi gir deg 3 råd mot irriterende oppførsel!

Les mer

Forsvunnet kjæledyr? Slik finner du et bortkomment kjæledyr raskt!

Det finnes en frykt som ligger i bakhodet til alle dyreeiere: Hva om hunden eller katten min blir borte? Dette dukker kanskje opp hvis du tenker å sette kjæledyret ditt bort hos en dyrepasser mens du er på ferie. For hva skjer hvis kjæledyret ditt plutselig stikker av? Den gode nyheten er at du kan gjøre mye for å hindre at kjæledyret ditt blir borte i første omgang. Men hva hvis det skjer allikevel? Vi har laget en handlingsplan hvis uhellet er ute. Her er våre viktigste råd for både dyreeiere og dyrepassere.

Les mer

Hvorfor lukter noen hunder mer enn andre?

Ja, noen hunder kan lukte litt rart. Generelt sett lukter ikke en frisk hund så ille, så hvis hunden din begynner å lukte litt ubehagelig kan det være et tegn på at noe er galt. I dette innlegget forteller vi deg alt du trenger å vite om hunders typiske lukt og hva du kan gjøre hvis noe endrer seg.

Les mer

Dyrepass: Hvor mye koster det og hva bør ligge bak prisene?

Hvis du ønsker å finne prisgunstig dyrepass i ditt nærområde, kan du gå til Pawshake og finne dedikerte dyrepassere nær deg. Men du vil se at prisene varierer fra passer til passer. Hva er en rimelig pris for dyrepass? Og hvordan, som dyrepasser, bestemmer du din egen pris for hundepass, kattepass og andre tjenester?

Les mer

Førstehjelp for katter: Hvordan ta hånd om en syk katt

Du gjør selvsagt alt du kan for å holde katten din lykkelig og frisk. Men på et tidspunkt kan ditt kjæledyr bli sykt. Da er det viktig at du kan gjenkjenne symptomene på kattens sykdom. Hva skal du som katteeier eller kattepasser gjøre i tilfelle en nødsituasjon oppstår? Hvordan utfører du førstehjelp på en katt? Dette er våre beste tips.

Les mer

Hvor mye tid trenger man egentlig for å eie en hund?

Hvor lenge kan en hund være alene hjemme? Hvis du vil skaffe deg en hund, er det viktig å vite på forhånd hvor mye tid du trenger for å ta vare på den. Hvis du eventuell ønsker å bli hundepasser er det også viktig å spørre seg selv: Hvor mye tid trenger jeg for å gi en hund det den virkelig trenger? Med vår sjekkliste finner du det enkelt ut!

Les mer

Å introdusere hunder for hverandre

Alle som har gått tur med en hund en gang vet hvor spennende det kan være å møte en annen hund på turen. Hva slags kroppsspråk hos hundene bør du være oppmerksom på? Og hvordan sørger du for at møtet blir uproblematisk? Med disse 5 tipsene kan du introdusere hunden din til en ny venn på en trygg og rolig måte.

Les mer

Den ideelle dyrepasser-profilen

Uansett om du er på utkikk etter en hundelufter eller noen som kan passe dyret ditt på dagtid, er det viktig å velge en dyrepasser som passer din situasjon best. Men hva skal man se etter for å finne den perfekte dyrepasseren? Hvordan kan man være sikker på at man finner den beste for jobben?

Les mer

Julegave til hunden?

Hunden er ikke lengre kun et bruksverktøy for å hjelpe til med jakt eller gjeting. Hunden er et familiemedlem, en turkompis, veldig godt selskap og den beste lytteren du noen gang kommer til å møte. Derfor er det ikke underlig at flere og flere kjøper julegaver til hundene sine. I enkelte hushold får hundene julegaver av både ”besteforeldre”, ”onkler” og ”tanter”. Det kan også tenkes at hundepasseren kommer innom med en liten julepresang til sin firbeinte turkamerat. Når man skal gi en gave til en hund kan det være greit å tenke gjennom hva hunden har behov for, og hva hunden liker.

Les mer

Hjelp! Hvordan får jeg hunden min til å stoppe å hoppe på besøkende?

Hopp opp til ansiktet og store våte kyss er en av de mest velkjente utfordringene for mange hundeeiere. Du ønsker å gjøre et godt inntrykk på venner og familie, samt på hundepasseren som kommer innom for en møt og hils... Så hva gjør du når alle 20 kiloene med hund hopper opp i gjestens ansikt?

Les mer

Hvordan å introdusere katter og hunder

Glem hva du pleide å se på tegneseriene når du var liten, for sannheten om katter og hunder er... de kan faktisk komme ganske godt overens! Her er noen tips for hvordan du kan tilrettelegge for det viktige første møtet.

Les mer

Er du på utkikk etter en hundepasser? Ta deg tiden til å lese dette.

Med ferien rett rundt hjørnet ser mange nå etter gode hundepassere. Vi har hundrevis av lidenskapelige hundepassere som gjerne stiller opp. Å være en hundepasser er den morsomste jobben som finnes, selvfølgelig! Men vi er også klar over at det er ikke kun en morsom måte å tjene penger på: det er et stort ansvar! Derfor er det viktig å vurdere hvordan hundens opplevelse blir før du tar ansvar for hunden. Hva gjør du for å gjøre hundens tid med deg best mulig? 4 viktige tips for hundeeiere og hundepassere.

Les mer

Hundeetikette: 7 tips for en gledelig tur

Dyreelskere er ikke nødvendigvis menneskekjennere, og hundepsykologi er fullstendig annerledes fra menneskets psykologi. For at hunden og dens eier skal ha en hyggelig tur, er det derfor viktig å være kjent med hundens uskrevne regler. Følg disse enkle retningslinjene, og du kan være sikker på at du vil få morsomme og stress-frie turer med din firbente venn!

Les mer

Booke en kattepasser? Denne sjekklisten hjelper deg å velge den riktige

Tiden har kommet for å møte din kattepasser for første gang. Ganske spennende, er det ikke? Du vil gjerne vite nøyaktig hvem passeren er, så du kan etterlate din katt (og ditt hjem) i deres hender uten noen bange anelser. Vi har laget denne sjekklisten til deg for ditt første møte som kan hjelpe deg å finne ut hvorvidt kattepasseren og du vil være et godt samarbeid.

Les mer

Reise med hunden sin: å bruke offentlig transport sammen

å reise med hunden din er en flott idé, men offentlig transport er ikke alltid tilrettelagt for kjæledyr. Derimot, for de mer eventyrlystne blant dere, er det fortsatt mange muligheter til å ta hunden din med på reisen. Men før dere gjør det, vær så snill og les våre tips på hvordan å reise med hunden din på tog, trikk, buss eller fly.

Les mer