Blogg

Blogg

Hvordan gjøre den nye valpen din stueren

Toalett-trening av en valp handler enkelt og greit om å vise dem passende steder å gå på do. En valp kan holde seg i ca én time for hver måned de er i alder. Vi gir deg noen nyttige tips om hvordan du enkelt kan toalett-trene valpen din!

Les mer

Kan jeg fortsatt passe kjæledyr under coronavirus (Covid-19)-pandemien?

Ja, du kan selvsagt passe kjæledyr hvis tjenestene dine er å regne som viktige for helsen og velferden til dyret. Her er det du trenger å vite som dyrepasser under pandemien.

Les mer

Kjæledyr og coronaviruset: Kan kjæledyr spre Covid-19?

Det nye coronaviruset påvirker alles hverdag, men hva betyr viruset egentlig for kjæledyrene våre? Og hva betyr denne eksepsjonelle situasjonen for bookinger dine gjennom Pawshake?

Les mer

Møt en av våre mest suksessfulle hundepassere

Vilde startet som hundepasser hos Pawshake i mai 2019. Siden den gang har hun hittil fullført imponerende 57 bookinger og passet over 15 hunder. Vi har intervjuet Vilde om livet som Pawshake-hundepasser; blant annet hvordan det startet, hva det betyr for henne, hvordan bli like suksessfull som henne og mye mer!

Les mer

Hvordan finne en god kattepasser

Noen kjæledyr er skikkelig hjemmekjære. Katter, men også andre små kjæledyr, er svært knyttet til sitt eget hjem og foretrekker å være hjemme når du skal på ferie. Men hvem tar seg av dem når du er borte? En dyrepasser som tilbyr hjemmebesøk vil gi kjæledyret ditt den oppmerksomheten og kjærligheten den trenger i ditt fravær. Men hvordan finner du en god kattepasser i ditt nærområde, og hvordan vet du med sikkerhet at det er trygt?

Les mer

Hvorfor lukter hunder på hverandre bak?

Når hunder hilser på gaten snuser de ofte i og på hverandres bakside. Kanskje rart for oss, men det er helt normalt. Les hvorfor hunder liker å snuse i hverandres rumper (for å si det rett ut), og hvorfor det er viktig å la hunden din gjøre dette!

Les mer

Tricks to make your cat drink more

Cats don't drink a lot by nature. Yet it is of vital importance that they get enough fluid every day. Does your cat drink too little? With a few simple tricks, you can ensure that your cat steeds healthy and hydrated!

Les mer

Hvorfor sparker hunder på bakken etter å ha gjort fra seg?

Å tørke av potene eller sparke i gresset etter å ha gått på do er vanlig oppførsel hos alle hunder. Men hvorfor gjør hunder dette? Og er det et problem du bør gjøre noe med eller er det helt normalt?

Les mer

Å gå tur med med en innekatt: Hvorfor og hvordan

Kan du egentlig gå tur med en katt? Du ser sjeldent en katteeier med en katt i bånd. Likevel kan det være en god idé å gå tur med katten din. Vil du prøve? Slik gjør du!

Les mer

Kan hunder få skyldfølelse?

Hunder kan noen ganger vise et skyldig ansiktsuttrykk, spesielt hvis de har gjort noe galt. Men føler hunder virkelig skyld? Og hva skal du gjøre, og IKKE gjøre, når hunden din ser ut til å føle seg skyldig?

Les mer

Alt du trenger å vite om kattens værhår

Værhår er ikke bare fine, men også utrolig nyttige for katten din. For å sikre at vi ikke ved et uhell skader kattens "6. sans", er det avgjørende for kattens eiere, og dens kattepasser, å vite og å forstå hvordan værhårene fungerer og hva vi kan gjøre for å beskytte dem.

Les mer

Hvorfor spiser hunder avføring?

På et eller annet tidspunkt vil hunden din muligens spise avføring, enten fra seg selv eller et annet dyr. Ikke så koselig kanskje, men er det egentlig et problem? Og kan du hindre hunden din i å spise avføring?

Les mer

Valpetrening: Er hundebur egentlig nødvendig?

Hundebur er et vanlig valpetreningsverktøy. Men er det virkelig nødvendig? Og hva er risikoen ved bruk av hundebur? Les alt om når og hvordan du bruker bur for valpen eller hunden din.

Les mer

Savner katten din deg når du er borte?

"Katter har ikke eiere, men ansatte," sier de. Men er det sant? Hvor knyttet er egentlig katter til sine eiere, og savner en katt deg når du er borte? I dette blogginnlegget vil du lære om katter og deres tilknytning til sine eiere + nyttige tips til du skal på ferie.

Les mer

Å ta vare på en eldre hund

Det kan være vanskelig å se at hunden din blir eldre. Men heldigvis kan vi gjøre mye for å hjelpe hunden vår å bli gammel på en lykkelig og sunn måte. Gjenkjenn tegnene på en aldrende hund og hjelp pelsbarnet ditt med å leve et komfortabelt og lykkelig pensjonistliv.

Les mer

5 grunner til at omplasseringshunder er de beste hundene

Mange velger å adoptere en hund fra et såkalt "shelter" i utlandet, via Finn.no, gjennom FOD-gården eller Dyrebeskyttelsen. Dette er de 5 viktigste grunnene til at det å adoptere en hund, fremfor å kjøpe en fra oppdretter, er så givende + hva du trenger å vite for å overta en hund på en ansvarlig måte.

Les mer

Hvorfor promper hunden din?

Vi ler gjerne når en hund slipper en liten en, men denne gassen kan tyde på et underliggende problem. Hvorfor promper egentlig en hund og hva kan vi gjøre med det? 5 grunner til at hunden din promper!

Les mer

Redd for dyrlegen? 6 nyttige tips!

Mange kjæledyr er redde for å gå til veterinæren. Men dessverre kan du som oftest ikke unngå veterinærbesøk i løpet av dyrets liv, selv om det bare er for dets årlige kontroll. Hvis du er en dyrepasser, er det også viktig å vite hvordan du gjør et veterinærbesøk mer behagelig for ditt "gjestedyr". Med disse 6 tipsene gjør du en veterinærtur litt mindre skremmende - og kanskje til og med gøy!

Les mer

Hvorfor det er sunt å snakke med dyr

Uansett om det er en katt, hund, kanin, fisk eller fugl: Det er sunt å snakke med din trofaste følgesvenn og dyr generelt! Faktisk har de som snakker med kjæledyrene sine, en tendens til å utvikle et nærmere bånd med dem. Og det er også mange andre fordeler.

Les mer

Vil hunden din være sjefen i huset?

Å oppdra en hund er ikke alltid lett. Selvfølgelig elsker du hunden din, men noen ganger kan de gjøre ting som gjør deg gal: Bjeffer på besøkende eller på folk på gata, knurrer mot andre hunder, tygge ting eller ignorerer deg når du roper. Også som hundepasser kan det være utfordrende å jobbe med en hund som ikke vil høre på deg. Er det hunden din som ønsker å være den dominerende? Eller er det noe annet som skjer?

Les mer

Why doesn't my cat want to play?

Playing is extremely important for the health and wellbeing of your cat. A playing cat is a happy cat! But some cats don't seem to feel like it at all! Here are 5 reasons your cat doesn't want to play + the solution for cat owners and cat sitters.

Les mer

Er kjæledyrkamera i huset en god idé?

Med et kjæledyrkamera kan du se kjæledyret ditt via en app når du ikke er hjemme. Hva er egentlig fordelene og ulempene med kjæledyrkamera? Og kan du også bruke disse til å se til dyrepasseren din? Vi gir deg 3 grunner til å kjøpe et kjæledyrkamera + én viktig ting du bør være oppmerksom på.

Les mer

Å si farvel til kjæledyret sitt

Vi vil ikke tenke på det, men alle dyreeiere vil måtte forholde seg til dette på et eller annet tidspunkt: Å si farvel til kjæledyret sitt. Dette kan føre til mye sorg, og å sørge over å ha mistet kjæledyret ditt er helt normalt. Hvilke tabuer kan du møte ved et kjæledyrs bortgang, og hva trenger du å vite om å si farvel til din elskede firbente venn?

Les mer

Derfor er Pawshake trygt å bruke

I dag kan vi enkelt finne en dyrepasser med bare noen få klikk via et nettsted eller en app. Men hvordan vet du at du kan stole på en slik dyrepasser? Hva er erfaringene fra andre dyreeiere, og hvordan vet du med sikkerhet at din Pawshake-booking er... ja, sikker?

Les mer

Hvorfor slikker hunden min meg?

Noen hundeeiere elsker litt vennlig slikking fra hunden sin. Men hvorfor slikker egentlig hunden din deg? Og hva er konsekvensene for helsen din når en hund slikker deg i for eksempel ansiktet? Les alt om hundens slikkevaner!

Les mer

4 kreative måter å fôre hunden din på!

Hunden din er av natur det som kalles en "opportunistisk jeger", en som spiser hva de finner, når de finner det og den vil jakte hvis muligheten byr seg. Dette betyr at hunden din får stor tilfredsstillelse av å jobbe for maten. Derfor kan du prøve å mate hunden din (eller hunden du passer) på en annen og mer kreativ måte: Vi gir deg 4 tips!

Les mer

Huspasser: Verdens beste jobb?

Det er en morsom og eventyrlig måte å oppdage nye steder, mennesker og kjæledyr på: Å være huspasser. Som huspasser, bor du i huset til dyreeieren når han eller hun er borte - natt og dag. Men hva bør du huske på som huspasser og hvordan sikrer du at alle blir fornøyde til slutt?

Les mer

Hold hunden din trygg på tur: Tips til lys og reflekser

I løpet vinteren og de svært korte periodene med dagslys vil du oftere gå tur med hunden din i mørket. Da er det viktig at du og andre kan se hunden din til enhver tid, spesielt i nærheten av trafikk eller på generelt svært mørke områder. Med dette reflekterende hundetilbehøret vil hunden din skille seg ut i mørket!

Les mer

Er kjæledyret ditt redd for fyrverkeri? Da har vi 5 tips til deg!

OPPDATERT: Des. 2019: Fyrverkeri gir ikke bare mange engstelige og stressede dyr, men mange kjæledyr rømmer også hjemmefra. Som dyreeier eller dyrepasser kan du iverksette tiltak for å unngå ulykker og at kjæledyr blir borte. Med disse tipsene kan du og ditt kjæledyr trygt starte det nye året!

Les mer

Why is my dog jealous?

Just like humans, dogs can show jealous behaviour, such as excessive begging for attention or, at worst, aggression. Where does this behaviour come from and what can you do about it?

Les mer