4 kreative måter å fôre hunden din på!

Author picture Marte

Du fôrer kanskje hunden din om morgenen eller kvelden, noe som nok er det absolutte høydepunktet av dagen dens (ved siden av turer ute selvsagt) ... Men i løpet av noen få sekunder er maten sannsynligvis helt borte. Det er litt synd at de ikke klarer å nyte det lenger :P Hunden din er av natur det som kalles en "opportunistisk jeger", en som spiser hva de finner, når de finner det og den vil jakte hvis muligheten byr seg. Dette betyr at hunden din får stor tilfredsstillelse av å jobbe for maten. Derfor kan du prøve å mate hunden din (eller hunden du passer) på en annen og mer kreativ måte!

Trening, sporing, mental stimulering og snusing: Dette er utrolig givende for hunden din! Det å bare fylle matskålen sånn helt uten videre, er ikke bare unaturlig, det er også litt kjedelig. Så hvorfor ikke gjøre hundens måltider mer utfordrende? La jakten begynne!

La hunden gå på "jakt"

Din hunds snute ble laget for sporing, så hvorfor ikke lage en liten lek av det? Spre litt hundekjeks rundt i hele huset og la dem "jakte" på måltidet. Dette er også morsomt å gjøre ute i hagen, hvis du har hage - spesielt hvis hunden din har en råkost-diett. Å gjemme biter av rått kjøtt i stuen din er kanskje ikke så hyggelig ;)

Hvordan spise saktere

Man også kjøpe matskåler med forskjellige former og labyrintlignende pigger i dem for å hindre at hunden din sluker i seg alt på en gang. Vurdér hundens størrelse når du bestemmer hvilken skål du skal kjøpe - noen er større og passer bedre til større raser, mens noen er mindre og passer de litt mindre.

En ball med mat i

En godbit-dispenser gjør det hele til en morsom lek hvor hunden din må jobbe hardt fysisk og mentalt for deres bytte! Skjul hundekjeksen i en matball  eller en Kong  og la hunden din få en utfordring - de må nå finne ut hvordan de skal få tak i godbitene inni ballen. Det vil holde hunden din opptatt en god stund!

DIY: Lag din egen fôringsmatte for å utfordre hunden!

Det er gøy å gjemme hundekjeks eller mat så hunden må snuse seg frem og bruke hodet. Du kan enkelt lage en en fôringsmatte selv ved å følge stegene i denne videoen. Den vil garantert holde den lille rakkeren i aktivitet lenge!

Har du flere idéer? Del dem gjerne med oss på info@pawshake.com eller på vår instagram-profil!