Hvorfor spiser hunder avføring?

Author picture Marte

På et eller annet tidspunkt vil hunden din muligens spise avføring, enten fra seg selv eller et annet dyr. Ikke så koselig kanskje, men er det egentlig et problem? Og kan du hindre hunden din i å spise avføring?

Vi synes gjerne det er ekkelt, men under en tur vil mange hunder ofte spise, eller prøve å spise, ekskrement fra bakken (oppførelsen heter "coprophagia"). Det være seg sin egen, fra andre hunder eller fra andre dyr som kyr, katter, hester osv., hvilket pleier å være preferansen for de fleste hunder.

I de fleste tilfeller er dette veldig vanlig oppførsel. Tisper vasker instinktivt valpene sine ved å slikke dem og spise deres avføring. Og unge hunder oppdager i sin tur verden gjennom munnen sin, så de kan virkelig spise alt mulig. Selv hunder med ekstra matlyst, som kastrerte hanner og tisper, kan vise denne oppførselen. 

Mulige grunner til at hunden spiser avføring

  • Sult, cravings
  • Tillært atferd hos valper
  • Stress eller kjedsomhet
  • Næringsmangel
  • Medical problems like diabetes, parasites or other ailments that affect appetite Medisinske problemer som diabetes, parasitter eller andre s
  • De liker rett og slett bare smaken

picking up dog pooh
Det er viktig å plukke opp avføringen til hunden din når dere går tur

Er det farlig for hunden din å spise avføring?

Å spise avføring er normalt for hunder og flere andre dyr, men det kan være usunt for hunden din. Avføringen kan inneholde parasitter eller rester av andre dyrs medisiner. Vær spesielt oppmerksom om du går med hunden din i byområder og parker, da avføring fra mennesker kan inneholde spor av medisiner eller rusmidler. Hestegjødsel kan også inneholde farlige vaksinerester og husdyrsekskrementer kan inneholde den farlige neospora-parasitten.

For å sikre at hunden din slutter å spise avføring, er det først viktig å eliminere medisinske årsaker og ernæringsmessige mangler. Kontakt din veterinær for en konsultasjon.

Fjern vanen: Stopp hunden din i å spise avføring

Hvis intet annet er galt med hundens helse, kan du prøve følgende:

  • Ikke mat dem hermetikk. Avføring fra kjæledyr som har en hermetisk diett er ekstra attraktiv på grunn av smakforbedringene som er tilsatt våtfôr.
  • Velg mat av høy kvalitet. Diskuter riktig valg for kjæledyret ditt med veterinæren din.
  • Pass på at hunden din får nok leketid, trening, aktivitet og hvile. En glad, stressfri hund er mindre tilbøyelig til å spise avføring.
  • Ikke straff, men distrahér: Når du går med hunden din, ta med godbiter for å distrahere dem fra "overraskelsene" på bakken og ros god oppførsel.
  • Ikke bekjemp det: Hvis spising er forbudt, blir det mer fristende.
  • Plukk opp avføring umiddelbart: Rengjør kattens dokasse ofte og fjern uhell fra valper inne raskt.
  • Plukk alltid opp hundens avføring på tur! Ikke glem å ta med bæsjeposer på turene dine. Slik bidrar du til at andre hunder ikke spiser din hunds avføring.

Gi hunden gode muligheter til å snuse, leke, bevege seg, samhandle og hvile. Hvis du er stresset om dagen, kan du selvsagt alltid booke en hundelufter på Pawshake. Alltid diskutér med hundelufteren dine regler og tanker om dette emnet. Forsikre deg om at hundelufteren tar med seg bæsjeposer på tur og spør din hundelufter om å være nøye med å forhindre at hunden din spiser avføring.

Har du noen tips for å avvenne hunden din av denne vanen? Gi oss dine tips i kommentarfeltet!