Huspasser: Verdens beste jobb?

Author picture Marte  - oppdatert: 11/01/2019

Det er en morsom og eventyrlig måte å oppdage nye steder, mennesker og kjæledyr på: Å være huspasser. Som huspasser, bor du i huset til dyreeieren når han eller hun er borte - natt og dag. Dette er flott for kjæledyret: Det kan nyte selskapet av en dyreelsker i fraværet av eieren sin. Eieren kan forlate dyret og huset, og likevel være trygg og avslappet. Huspass virker som den beste jobben i verden! Men hva bør du huske på som huspasser og hvordan sikrer du at alle blir fornøyde til slutt?

Forberede det første møte med eier

For dyreeiere er det et stort skritt å la en huspasser bo i huset deres. Men for huspasseren er det også veldig spennende; hvor skal jeg bo? For at opplevelsen skal bli bra for begge parter, er det viktig at huspasseren tar ledelsen i forkant. Planlegg et første møte hvor dere lærer dere å kjenne og diskuterer det aller viktigste. Før dere blir kjent, skriv ned dine viktigste spørsmål, ta med deg notisboken til eieren og gjør notater under samtalen.

Bli kjent med kjæledyret

Under det første møtet, møter du kjæledyret du vil være ansvarlig for. Sørg for at du får vite så mye som mulig om dyret og spør dyreeieren om alt du måtte lure på. Vær oppmerksom på ting som:

  • Hva fôrer du dyret og hvor ofte?
  • Rengjøring av kattedoen / bur / seng: Hva forventes?
  • Hva er den daglige rutinen til kjæledyret? Når skal dere gå tur og hvor mange turer? Hva med kos og lek?
  • Hvor har kjæledyret lov til å være i huset? Hvor sover dyret?
  • Hva er reglene i og rundt huset for kjæledyret?
  • Hvilke ord og kommandoer kan dyret?
  • Få inntrykk av kjæledyrets karakter: Hva er det redd for, hva liker det å gjøre?

Les mer om hva dere børe snakke om under det første møtet her.

Bli vist huset

Under det første møte er det viktig å holde øyne og ørene åpne. Sjekk ut alle rom og spør dyreeier hvor du har lov til å være og ikke. Husk at du vil bli i huset en god stund (noen ganger uker, kanskje lenger). Så det er viktig at du føler deg komfortabel og trygg. Spør hvor du skal sove, sjekk kjøkken og bad og spør hva du slags personlige eiendeler du burde ta med.

I tillegg kan du diskutere ting som låser og nøkler, alarmsystemer, termostat, søppelbokser, elektrisitet etc. Spør hvor du kan finne nyttige ting som rengjøringsprodukter og verktøy. Og finn ut om du kan bruke en parkeringsplass, sykler osv.

Hva trenger du for å kunne tilby huspass-tjenester?

Eieren har visse forventninger til deg. Men som dyrepasser er du den som vet best hva du trenger for å kunne levere kvalitetsservice. For eksempel: Bør huset rengjøres før du kommer? Hvilke krav stiller du når det gjelder hygiene? Hva forventer du av stedet du skal sove? Hvilke ting trenger du for å ta vare på kjæledyret? Gjør det tydelig ovenfor eier hva du forventer av han/hun og ditt opphold FØR dere eventuelt avtaler noe bestemt. 

Ekstratjenester som f.eks rengjøring?

Som en huspasser er du ikke bare ansvarlig for kjæledyret, du er også ørene og øynene som holder huset trygt. Kanskje plantene trenger vann, kanskje huset bør se 'bebodd' ut med lys og gardiner? Noen dyreeiere vil at du skal gjøre ekstra oppgaver som å rengjøre eller ta vare på hagen. Vær klar over hva som er inkludert i tjenestene dine og hva som ikke er inkludert- og vær ærlig om det. Og ikke glem at alle oppgavene du utfører er inkludert i huspasser-prisen du har satt på profilen din. Les mer om det å bestemme prisene dine her.

Ta en beslutning

- Var det første møtet en suksess? Gratulerer! Da kan du fortelle eieren at reservasjonen kan gjøres :)

- Er du fortsatt litt i tvil? Fortell eier at du trenger litt tid til å tenke. Hvis du ikke føler deg komfortabel med forespørselen, kan du alltids avvise den på dette tidspunktet. La eieren vite ASAP hvis bookingen ikke blir noe av og hvorfor. 

--> Bli en huspasser

--> Finn en huspasser