Å møte dyrepasseren din første gangen: Dette bør dere snakke om!

Å møte dyrepasseren din første gangen: Dette bør dere snakke om!

25/06/2018

Ville du latt en fremmed passe kjæledyret ditt?

Hvis du skal ut å reise i sommer, er det naturlig at du ønsker å finne en du føler deg komfortabel med å "gi bort" kjæledyret ditt til før du drar. Derfor er det viktig at du kommer overens med passeren. Men hvordan sjekker du kjemien? Du må møte dem ansikt-til-ansikt før du booker så klart! Vi gir deg hva du bør snakke om under det første møtet.  

Hvis du har funnet en potensiell dyrepasser hos oss er det viktig å avtale et personlig møte før du booker. Det første møtet gjennom Pawshake er helt gratis. Møtet er også uten noen som helst forpliktelse for verken passer eller deg som eier. Selv om 9/10 møter fører til bookinger, kan det selvsagt skje at kjemien ikke stemmer. Det er dog ingen grunn til bekymring; begge parter kan alltids takke nei.

Selvet møtet

Å møte en helt ny person kan i seg selv være litt nervepirrende, og kanskje litt ekstra skummelt når denne "fremmede" skal passe på og ha ansvaret for ditt kjæledyr. Så bruk god til på å bli kjent. Fortell litt om deg selv og si akkurat det du er på utkikk etter. Spør dyrepasser om hvorfor han/hun ville bli dyrepasser og spør gjerne om mer personlige ting som hobbyer, yrke og hvordan deres hverdag ser ut. En seriøs dyrepasser vil sjeldent nøle med å fortelle om seg selv.

Det er også viktig å fortelle så mye som mulig om kjæledyret ditt. Hva slags personlighet har dyret ditt? Hvordan er det rundt barn og andre kjæledyr? Hvordan er dine egne husregler og rutiner hjemme - hva er dyret vant til? Hvordan er kostholdet og fôringsrutinene? Hva er dyret redd for, hva gjør det glad? Du kan aldri fortelle for mye om dyret ditt. Ingenting er uviktig. 

Det første møtet er også perfekt for å observere kjæledyrets trivsel rundt passeren. Ikke legg noe press på dyret ditt, la det snuse rundt i dyrepassers hjem og få den tiden den trenger. Legg merke til kroppsspråket til måde dyr og passer.

meeting a new dogTillat kjæledyret og dyrepasser å hilse rolig på hverandre

Hunder

For hunder er det best å møte dyrepasser på en nøytral grunn og gjerne med en gåtur da dette reflekterer my eav tiden med passer; lufteturer. Har dyrepasser hund selv? Da er det best å la hundene hilse på hverandre utendørs med mye plass.

Under turen kan dere snakke om hvordan hunden din reagerer rundt nye hunder dere møter, hvilke kommandoer den er vant til osv. La dyrepasser ta båndet og se hvordan hunden din reagerer på en "ny sjef".

Katter

Det første møtet med katter skjer gjerne hjemme hos eier, da Hjemmebesøk er det vanligste valget med kattepass. Avtal hvordan ting skal gjøres med kattens mat, toalett, leker og leketid. Legg merke til kattens kroppsspråk under møtet med passer. Katter er veldig forskjellige og reagerer forskjellig på fremmede. Hvis katten din gjemmer seg under sofaen, la den være og bare snakk rolig med passer i stedet. Til slutt vil den nok bli nysgjerrig nok til å komme ut og hilse.

Praktiske ting

Sørg for å ha avtalt dette på forhånd, enten at det blir gjort under det første møtet eller eller rett før du drar. La dyrepasseren uansett prøve nøkkelen under det første møtet slik at det ikke skjer noe første dagen når han/hun drar dit alene.

Adresse og nødnumre: Provide the pet sitter with the details of your vet. Gi dyrepasseren kontaktinformasjonen til din faste veterinær. Hvis passingen vil skje hjemme hos deg; vis passeren hvor kjæledyret ditt pleier å gå og være, fortell hvor lenge det er ute om gangen (hvis det er ute) og bli enige om hvilke rom passeren kan bruke og ikke.

Nyttige ting: Rengjøringsprodukter, søppelposer og liknende. Avtal hva passeren skal gjøre ift vanning av planter og å for eksempel ta inn posten.

Etter det første møtet

Etter møtet, bruk tid på å la alle inntrykk synke inn. Gikk møtet bra eller har du noen få tvil? Husk at du ikke er tvunget til å booke passeren du har møtt. Du kan fint finne en annen og prøve lykken der. Men om alt gikk som du håpet på - book i vei! Trykk på "book" i meldingstråden med dyrepasser eller via profilen til passeren. Sitter du fortsatt igjen med spørsmål? Noe vi kan hjelpe deg med? Kontakt oss! :)