Hvordan finne en god kattepasser

Author picture Marte  - oppdatert: 16/12/2019

Noen kjæledyr er skikkelig hjemmekjære. Katter, men også andre små kjæledyr, er svært knyttet til sitt eget hjem og foretrekker å være hjemme når du skal på ferie. Men hvem tar seg av dem når du er borte? En dyrepasser som tilbyr hjemmebesøk vil gi kjæledyret ditt den oppmerksomheten og kjærligheten den trenger i ditt fravær. Men hvordan finner du en god kattepasser i ditt nærområde, og hvordan vet du med sikkerhet at det er trygt? Her er våre beste tips for å finne den perfekte kattepasseren.

Hvorfor en kattepasser?

Noen kjæledyr (spesielt katter) liker ikke å reise. Når du drar på ferie eller er borte helg, er det derfor best å finne noen som kan ta seg av katten ditt hjemme.

Ofte bor venner eller familie langt unna, eller så naboene dine er kanskje ikke så glade i dyr, noe som gjør det ganske ubehagelig å be dem ta vare på katten din. En dedikert dyrepasser er da et fint alternativ. En kattepasser på Pawshake gir ikke bare kjæledyret ditt mat, men også oppmerksomhet og kjærlighet, og den spesielle omsorgen som kjæledyret ditt virkelig trenger i ditt fravær.

En kattepasser: Er det virkelig noe for din katt?

Er kjæledyret ditt svært knyttet til sin egen seng? Kanskje katten din er litt sjenert og engstelig eller kanskje veldig leken og aktiv? Eller trenger katten din spesiell pleie som medisiner eller et spesielt kosthold? Det er viktig at du kjenner kjæledyrets spesifikke behov, slik at du kan finne en dyrepasser som kan tilby nøyaktig det kjæledyret ditt trenger.

1 eller 2 besøk per dag?

Har du to katter som har underholdning i hverandre? Da kan 1 hjemmebesøk per dag være nok. Har du kun én katt tilbyr Pawshake også muligheten til å booke 2 hjemmebesøk per dag slik at katten din får jevnlig selskap, kos og lek.

OBS! Dyrevelferdsloven krever at katter skal ha tilsyn minst én gang per døgn. Mattilsynet sier i tillegg følgende: "(...)Det er en utbredt oppfatning at katter klarer seg på egen hånd og kan overlates til seg selv i kortere eller lengre perioder. Dette er ikke akseptabelt. Man kan ikke forlate katten uten å sørge for tilsyn og stell minst én gang per døgn.(...)"

Finn den beste!

Du kan finne den perfekte kattepasseren hos Pawshake ved å oppgi adresse eller postnummeret på nettsiden eller i appen. Velg "hjemmebesøk" og klikk "søk".

Alle dyrepassere som tilbyr hjemmebesøk i nærheten vises nå i søkeresultatene. Du kan også søke på kartet ved å zoome inn. Du kan også oppgi ønskede datoer, slik at bare de dyrepasserne som er tilgjengelige i den forespurte perioden vises.

På dyrepasser-profilene vil du kunne finne viktig informasjon om kunnskapen og erfaringen til dyrepasseren. Du kan også lese omtaler fra andre dyreeiere, og se statistikk over hvor aktiv en sitter er og hvor raskt de svarer på meldinger.

Kontakt en kattepasser helt kostnadsfritt - ingen forpliktelser

Har du funnet en kattepasser som virker perfekt for katten din? Da kan du sende vedkommende en melding ved å trykke på 'kontakt' -knappen. Du kan sende en meldingsforespørsel der du forteller om kjæledyret ditt og hva du ser etter. Hvis dyrepasseren sier seg interessert, kan du avtale et helt kostnadsfritt første møte for å bli kjent.

Sørg for tydelige avtaler

Det er utrolig viktig å møte hverandre før man booker. Ved booking av hjemmebesøk er det bra å invitere kattepasseren hjem til deg. Bli kjent med hverandre og la katten din bli vant til vedkommende. Still mange spørsmål og fortell nøyaktig hva du forventer av din kattepasser, hva katten trenger osv. Det beste er å skrive ned alle avtaler og forventninger på et ark, eller i meldingstråden på Pawshake slik at det er klart for alle hva forventningene er.

Å booke dine daglige besøk

Liker du kattepasseren? Da kan gjøre en endelig booking. Du kan gjøre dette ved å klikke på knappen "Book Nå" i meldingstråden. Du betaler nå for bookingen, for eksempel via Paypal eller kredittkort - det er ingen skjulte kostnader, og du betaler bare én gang. Pawshake holder beløpet og betaler kattepasseren først etter bookingperioden er over.

Med hver booking tilkommer Pawshakes Kvalitetsløfte. Dette betyr blant annet at vi dekker eventuelle veterinærutgifter hvis kjæledyret ditt mot formodning skulle bli sykt under bookingen. Det er ingen egenandel. Vår kundeservice er også alltid tilgjengelig. Hvis du har spørsmål om bookingen, om dyrepasseren din eller du trenger du hjelp i tilfelle en nødsituasjon: Vi hjelper deg!

Vennligst merk: Du er bare dekket hvis du hadde et første med dyrepasser før bookingen. Et første møte er enormt viktig. Først da kan du virkelig se om det er er god kjemi mellom dyrepasser og kjæledyr. Dyrevelferd og sikkerhet er en prioritet hos Pawshake.

Er Pawshake trygt?

Kun 15% av alle dyrepassere som registrerer seg hos Pawshake blir godkjent - vi tillater kun seriøse og dedikerte dyrepassere. Vi overvåker kontinuerlig våre dyrepassere, og hvis en dyrepasser trår feil, blir de fjernet fra plattformen. Dyrepassere som gjør en god jobb, er imidlertid ekstra synlige på Pawshake.

Videre er du beskyttet av alle våre garantier: Betryggelsesgarantien - dekning av eventuelle veterinærkostnader, Fornøydhetsgarantien - kompensasjon hvis du ikke er fornøyd og Bookinggarantien -  hvis dyrepasser kansellerer nær bookingstart, finner vi en ny dyrepasser til deg og dekker mellomlegget.

Slapp av og nyt ferien din!

God ferie!