Hold hunden din trygg på tur: Tips til lys og reflekser

Author picture Marte

I løpet vinteren og de svært korte periodene med dagslys vil du gå tur med hunden din i mørket oftere. Det er viktig at du og andre kan se hunden din til enhver tid, spesielt nær trafikk eller i svært mørke byområder. Med dette reflekterende hundetilbehøret vil hunden din skille seg ut i mørket!

Om vinteren er det utrolig viktig at hunden din er synlig for sin egen sikkerhet, så vel som for sikkerheten til andre fotgjengere, syklister og bilister. Det er flere måter å gjøre hunden din synlig på med lys eller reflekser. Du kan velge å resirkulere gjenstander som du har hjemme, eller å kjøpe nytt synlighetsutstyr laget spesielt for hunder. Eller enda bedre; hvorfor ikke bli kreativ ved å lage dine egne reflekser fra bunnen av?

Gjenbruk: Sykkellys + løpeutstyr

For en rask og enkel synlighetsløsning, fest et lite batteridrevet sykkel- eller nøkkelring-lysbrikke til hundens bånd, krage eller sele.

Er du en som jogger og har reflekterende, justerbare bånd du bruker på turen? De fungerer også perfekt som synlighetsutstyr for hunden din! Bare fest ditt reflekterende løpebånd til hundens krage eller sele og dere er klare.

Reflekterende bånd

Det er viktig at hunden din er synlig i mørket, men også at båndet er tydelig opplyst. Dette er viktig hvis du går i nærheten av trafikk, bruker et langt bånd eller hvis du sykler med hunden din ved siden av deg. Vi anbefaler at du bruker et reflekterende bånd, refleksbånd til ben og/eller et reflekterende halsbånd.

Selvlysende halsbånd

Vi synes at et selvlysende halsbånd også en strålende oppfinnelse for hundens sikkerhet. Det er mange der ute å velge mellom, hvorav noen har flotte funksjoner som flere blinkende innstillinger og USB-lading (superpraktisk og du trenger ikke tenke på at batteriet går tomt under turen). Pass på å kontrollere størrelsen nøye og sørg for at båndet ikke er for stramt eller for bredt rundt hundens hals. Sjekk at det er nok plass til omtrent to fingre mellom halsen og kragen.

Hjemmelaget: Reflekstape eller -stoff

Billig, morsomt og kreativt: Lag ditt eget reflekterende hundeantrekk! Du kan hjelpe hunden din til å skille seg ut i mørket ved å lage en reflekterende krage, bånd eller bandana. Dette kan gjøres med reflekterende tape eller et reflekterende materiale som du kan sy på hundens sele eller tørkle.

HUSK: Det reflekterende materialet vil kun lyse når det treffes av lys, for eksempel billys eller lykter. Dette er bra for synlighet i trafikk, men er ikke ideell i svært mørke områder uten noe lys i det hele tatt.

Hjemmelaget: Refleksvest

Dine egne neongule eller oransje refleksvestene du ikke bruker, kan brukes til å lage en søt og trygg hundevest! Sjekk denne DIY-videon. (Engelsk)

Tips for dyrepassere: Er du en hundepasser og tilbyr du hundepass? Spør alltid eieren om selvlysende eller reflekterende utstyr for en trygg hundetur om vinteren. Eller skill deg ut fra de andre hundepasserne ved å gi en ekstra service og ta med ditt eget reflekterende tilbehør og lys!