Dyrebilder: 7 tips for det beste bildet av kjæledyret ditt!

Dyrebilder: 7 tips for det beste bildet av kjæledyret ditt!

12/11/2018

Å ta et bra dyrebilde til Instagram eller Pawshake-profilen sin er ikke så lett. Katter og hunder er rastløse modeller som ikke alltid presterer på kommando. Likevel, dyrefotografering er en utrolig koselig hobby. Og noen små triks kan forbedre kvaliteten på bildene dine betydelig. Våre 7 tips for fotografering av kjæledyr vil snart få deg til å ta de perfekte bildene!

1. Humør og personliget

Bilder er i all hovedsak bildehistorier. Så vær oppmerksom på historien du ønsker å formidle. Hvilken type personlighet har kjæledyret ditt? Er det ekstremt leken eller nærmest så avslappet at du nesten alltid finner det horisontalt? Velg en kontekst som gjenspeiler kjæledyrets karakter. Et bilde av hunden din som ivrigt venter på en godbit gir et helt annet inntrykk enn når den leker med favorittballen sin. Hvis du planlegger å ta et blinkskudd, så velg tidspunktet på dagen når kjæledyret ditt er naturlig aktiv - om kvelden for katter og om dagen (og spesielt på tur!) for hunder. På den måten får du mest mulig ut av kjæledyrets naturlige rytme.

Og bestem om du vil inkludere noen mennesker på bildet. Et action shot av hunden din som leker med et familiemedlem utstråler en stor mengde varme og vil garantert bli en hit på Pawshake-profilen din!

2. Lokasjon og bakgrunn

Uansett om du tar et innendørs- eller utendørsbilde: Vær nøye med bakgrunnen under photoshoot'en. Fjern rot for et "rent" og profesjonelt resultat. Tross alt er kjæledyret ditt ment å være fokus, ikke de slitte tøflene dine :-)

Sett deg ned på nivå med dyret ditt og leg deg mde belysning, vinkel og lokasjon.

3. Belysning

Et bilde som er for mørkt, vil se dårlig ut. Så velg riktig eksponering og ta helst bildene dine i dagslys. Bruk av blits er distraherende for din pelskledde venn og resulterer vanligvis i en overeksponert/speilvendt effekt som gir pelsen en unaturlig farge. Så, hvis du tar bildet inne, åpne gardinene og sørg for at kjæledyret ditt bader i godt lys. 

4. På samme bakkenivå som dyret

De beste resultatene oppnås ved å knele og fotografere kjæledyret ditt fra sitt dets eget nivå. Å ta bilde av en hund ovenfra kan få den til å se trist og underdanig ut. Derimot vil et fotografi tatt på bakkenivå vil kunne gi bestevennen din en kraftigere og sterker look.

5. Bevegelse

Det største problemet med fotografering av kjæledyr er at de beveger seg og forårsaker uklare bilde. I dag er det mange kameraer som har sportsmodus for å gi skarpe actionshots. Hvis du bruker et manuell kamera, velger du en raskere lukkerhastighet. Det vil imidlertid kreve mye lys for denne typen innstilling. Kameraets kontinuerlige fokus eller AF-C-modus sikrer konsekvent fokus på motivet, selv når det beveger seg.

Smarttelefon? Aktiver 'burst'-innstillingen, og kameraet vil ta mange bilder i rask rekkefølge, og øker sjansen for et fint skarpt bilde.

6. Bildetype og vinkler

Fokus linsen på kjæledyrets øyne for den mest fengslende effekten. Spill med komposisjonen: ta 'portrettfotografier' av kjæledyrets nydelige krus, samt delvise og fulle kroppsnoter. Og prøv å eksperimentere med ulike vinkler: fra oven og til siden. Spill med lys og vurder hva du skal innlemme i bakgrunnen og hva som ikke.

7. Gjør det til noe morsomt for deg og for dyret ditt

Stolt av dine sensasjonelle snaps? Så hvorfor ikke laste dem opp til Pawshake-profilen din? Dyrepassere kan legge til bilder til profilgalleriet sitt og dyreeiere til sin profil. Jo bedre bildene dine er, desto mer attraktiv er profilen din og jo høyere antall forespørsler! Leter du etter en dyrepasser til din elskede bestevenn? Tydelige og fine bilder på din dyreeier-profil gir alltid en raskere match og resulterer oftest i en rask avtale med en dyrepasser.

Selvfølgelig kan du også dele dine beste bilder på Instagram-siden din. Følger du allerede vår Instagram-side? Tag oss i bildene dine (@pawshakenorge) eller bruk vår hashtag #pawshakenorge, og vi deler din nydelige venn med fellesskapet vårt.

Lykke til!