Å reise med hunden din. Tips for en dyrevennlig ferie!

Å reise med hunden din. Tips for en dyrevennlig ferie!

12/06/2018

Det finnes ikke noe bedre enn å kunne feriere med hunden sin. Men reising skal ikke bare være hyggelig for deg, men også for kjæledyret ditt. Derfor gir Pawshake deg de viktigste tipsene for en dyrevennlig ferie!

Velg destinasjonen din

Ønsker du å feriere med kjæledyret ditt i sommer? Da starter reisen med å finne en dyrevennlig destinasjon. En byferie er kanskje ikke det beste for hunden din, mens et sted med skog og "boltremuligheter" kan være paradis for den lille. Selvom noen hunder synes det er greit å reise, er lange turer veldig slitsomt og forvirrende for de fleste hunder. Et sted ikke altfor langt unna hjemme er derfor å anbefale. For eksempel, velg en fin campingplass hvor hunder er velkomne, eller en hytte eller hotel hvor kjæledyr er tillatt.

Forberedelser til turen

 • Ørechip: Sørg for at hunden din har fått chip. Dette er faktisk et krav i mange land. Sjekk også at chip'en er oppdatert hos din veterinær. Du kan lese vårt blogginnlegg om hvordan du kan unngå at hunden din blir blir bortkommen her.
 • Pass: Hunden din vil kunne trenge et Europeisk pass i mange land. I de fleste tilfeller er det det samme passet du har hos veterinæren.
 • Vaksiner: For de aller fleste destinasjoner vil hunden din trenge vaksine mot rabies og i noen land også andre sykdommer. Rådfør deg med din veterinær.

  Krav og kriterier vil variere fra land til land. Noen land vil kreve ekstra dokumentasjon, ekstra vaksiner eller så må hunden din i karantene en liten periode.

  Å fly med kjæledyr

  Å fly med hund kan være utfordrende, men det er ikke umulig. Sørg for at du registrerer dyret ditt hos flyselskapet tidlig. Generelt kan små hunder kunne være med i kabinen, mens større hunder må holdes i reisebur i bagasjerommet.

  Du trenger uansett et passende reisebur for begge alternativene. Flyselskapet setter egne krav for målene til reiseburene, så sjekk nettsiden deres før du reiser. Et lurt tips er å velge et bur med hjul da man veldig ofte ender med å gå langt på flyplassene. La hunden din bli vant til reiseburet en stund før avreise. Gjør buret til et koselig og innbydende sted. Sett buret et sted i huset og la hunden bli kjent med det der det står. En idé er også å kjøre noen korte testturer med hunden i buret et par ganger. Da vil ikke oppholdet i buret komme som et "sjokk" på avreisedagen.

  Å kjøre bil med kjæledyr

  Hvis du tenker deg en bilferie i sommer, er det viktig å anskaffe seg et sikkerhetsbelte ment for hunder før du kjører. Om hunden din ikke er vant til å lange bilturer, kan det være lurt å venne den til det med korte bilturer en god stund før avreise.

  Noen hunder blir bilsyke. Medisiner mot dette kan kjøpes hos veterinær. I tillegg bør du sørge for god lufting i løpet av turen. Det er viktig med rolig kjøring og et par-tre pauser hvor hunden kan strekke på beina og få et lite avbrekk. Sørg også for at hunden kan se ut av vinduet under hele turen. Det kan forhindre unødvendig bilsyke.

  Dog traveling to Grand Canyon

  I løpet av turen 

  Det er lurt å gå en god og lang tur like før avreise slik at hunden kan bli kvitt litt energi før turen starter. Sørg for at den får nok vann i løpet av turen, men unngå mat et par timer før dere drar da full magesekk kan bidra til kvalme.

  Om du kjører bil er det viktig å sørge for at temperaturen er riktig inne i bilen. La hunden din ha skygge og vann lett tilgjengelig. Om hunden din ikke vil drikke noe særlig, kan isbiter i en boks være et alternativ. De er morsomme å leke med og kan gi litt ekstra hydrering. NB! Det er utrolig viktig å påpeke at en aldri skal la hunden være alene i bilen. Temperaturen kan stige raskt og hunden kan i verste fall dø av heteslag.

  Ønsker du en dyrepasser på ferien din?

  Det kan hende du ønsker å gjøre noe på ferien din som ikke inkluderer kjæledyr. For eksempel besøke en travel by eller dra på et museum. Heldigvis er Pawshake i mange land. Det betyr at du kan booke en dyrepasser i landet du ferierer i! (Forutsatt at vi er i akkurat det landet selvsagt). Så book din internasjonale dyrepasser i dag! Last ned appen og skriv inn feriestedet ditt som lokasjon. Hvis du bruker nettsiden kan du bla helt nederst på siden og velge landet du ønsker å søke i til høyre. 

  Pakkeliste for hunden din

  Det er bedre å pakke litt for mye enn litt for lite. Avhengig av hva slags tur du skal på, husk å ta med dette:

  • Pass
  • Bånd med navnebrikke
  • Bilde av hunden og en beskrivelse
  • Reisebur
  • Tørrfôr, tyggeleker
  • Favorittpute/-seng
  • Favorittleker
  • Bæsjeposer
  • Børste/kam
  • Drikkeskål og drikkeflasker
  • Et tau eller langt bånd til å binde hunden (på campingplassen feks)
  • Hårrulle for å fjerne pels fra møbler og tepper (i hoteller eller på hytter)
  • Potesko (for lange turer)
  • Sikkerhetsvest (for båtturer)
  • Jakke (for kalde, regnutsatte steder)
  • Medisiner, førstehjelpsutstyr
  • Flåttfjerner
  • Papirlommetørkler og annet til vasking

  Skal hunden din bli hjemme i stedet?

  Er hunden din er syk, gammel, gravid eller bare stresset og engstelig? Eller synes du det rett og slett er for komplisert å ta den med på tur? Da skal du heller ikke tvinge hunden med deg. Hundrevis av dedikerte dyrepassere står klare for å passe ditt kjæledyr mens du er på ferie. Så book en dyrepasser for ferien allerede nå!