Hvordan ta det perfekte bildet av kjæledyret ditt

Hvordan ta det perfekte bildet av kjæledyret ditt

20/02/2017

Å legge til et søtt utvalg av kjæledyrbilder på din Pawshakeprofil er en sikker måte å øke antall visninger av interesserte dyreeiere. Vi elsker dyrebilder, og samler så mange bilder som mulig selv ( se selv på vår Wall of Paws  ... Kan du oppdage ditt eget kjæledyrbilde?) Men å ta gode bilde av katten eller hunden din kan være utfordrende: kjæledyr er ikke naturlige posører.... Så, hvordan kan du lære å ta fengslende dyrebilder? Følg vår mini-Pawshake fotokurs, og du kommer snart til å ta perfekte bilder av dyret ditt!

1) Ta kjæledyret ditt sin personlighet i betraktning
Noen hunder er snille giganter, andre er små og lekne. Ta i betraktning hva som gjør ditt kjæledyr unikt, og fokuser på disse kvalitetene. Fotografer kaninen som liker å leke ute, mens den hopper rundt i gresset, eller katten som ligger og slumrer time etter time, i en koselig kurv. Ikke press dyret ditt inn i unaturlig situasjoner, og la deres sanne personlighet komme frem.2) Sikre en rolig atmosfære
Å få et kjæledyr til å posere i et studio er ingen enkel oppgave, og det vil mest sannsynlig ikke være en fornøyelig affære for noen av dere. Faktisk, vil ditt kjæledyr mest sannsynlig være mer avslappet i kjente omgivelser: hjemme, i hagen eller kanskje på stranden. Sørg for at fotograferingen er gøy: få inn lek mellom bildene, nyt interaksjonen med kjæledyret ditt og ta pauser.

3) Få til riktig belysning
Det beste lyset får du på dagen, og aller helst utendørs. Unngå å bruke blits ettersom dette skremmer kjæledyr flest. I tillegg til lys, er det verdt å tenke på omgivelsene. Hva vil du inkludere i bildet? Matcher omgivelsene stemningen du ønsker å fange i bildet? En eventyrlysten hund med en fantastisk strand i bakgrunnen utgjør et fengslende bilde!
4) Finn den perfekte vinkelen
Det er best å ta kjæledyrbilder knestående. Bilder tatt fra en lavere vinkel garanterer optimale resultater og vil sette kjæledyret ditt i fokus i bildet. Sikt på øynene for bedre å kunne fange dyrets karisma: hans eller hennes personlighet reflekteres i det flotte blikket. Hvis kjæledyret ditt er avslappet og rolig har du anledning til å komme tett innpå. Eksperimenter med forskjellige vinkler: prøv et portrett eller et morsomt actionbilde fra siden. Hver eneste vinkel gir forskjellig effekt.5) Og... Gå!
Tillat heller kjæledyret ditt å være sitt sjarmerende selv, enn å tvinge det til å posere for kamera. Du kan best "fange" dyr i bevegelse ved å bruke en rask lukkerhastighet eller kameraets sportsmodus. Oppmuntre masse action med et utvalg av leker og godbiter. Viktigst av alt: oppmuntre kjæledyret ditt sin naturlig spontanitet og instinkt. Hunden din kan plutselig gjøre noe morsomt (fordi han eller hun er en liten tullebukk), så vær klar for å fange øyeblikket. Photoshooten blir kanskje ikke helt slik du hadde forestilt deg, men du skal se at det gir de søteste og mest underholdende bildene.

Hva er dine favorittbilder av kjæledyret ditt? Del dem med oss på Instagram med hashtagen #Pawshakenorge slik at vi kan dele bildet ditt på siden vår!