Hvordan kombinere et kjæledyr med en fulltidsjobb

Hvordan kombinere et kjæledyr med en fulltidsjobb

10/09/2018

De aller fleste dyreeiere vil gi kjæledyret sitt absolutt all sin tid og oppmerksomhet. Dessverre, kan ikke hele verden styres av dyret ditt... Har du en fulltidsjobb og ønsker deg hund? Og tenker at det kan blir vanskelig å være en god hundeforelder når du jo må være mye borte? Vi gir deg 6 måter hvor du fint kan kombinere jobb og kjæledyr.

1. Kjæledyr på jobb

Forskning viser at det å ta med dyret ditt på jobb kan gi et bedre jobbmiljø og samtidig redfusere fravær. Kanskje to svært overbevisende grunner til å ta en liten prat med sjefen din? ;-) En kontorkatt eller -hund kan aktivt redusere stress, øke de ansattes produktivitet og gi generelt mer fornøyde ansatte. Å gå tur med kontorets kjæledegge sammen med kollegaer, er flott for team building, og det å kose med kontorets katt er perfekt for å tømme hodet for travle tanker. Og kanskje viktigst av alt: Kjæledyret ditt er aldri alene! Naturligvis må kjæledyrets velferd alltid komme først: Hvis kjæledyret er engstelig eller ukomfortabel i arbeidsmiljøet, er det åpenbart ikke en god løsning.

2. Hjemmekontor

Det å være selvstendig næringsdrivende betyr gjerne en fleksibel timeplan. Og moderne teknologi legger tilrette for at flere og flere ansatte i vanlige bedrifter også kan jobbe hjemmefra. Dette vil jo gjøre det enklere å underholde og eie dyr som bør ha selskap og tilsyn gjennom hele dagen. Valper trenger for eksempel tilsyn nesten 24/7 i sin første måneder.

3. Å jobbe deltid

Hvor lenge kan en hund være alene hjemme? Dette er et tema som ofte blir heftig debatert. Mange katter klarer fint å underholde seg selv mens du er på jobb, forutsatt at de får tilstrekkelig med stimuli, oppmerksomhet og aktivitet på kvelden. Hunder, derimot, kan gjerne ikke tilbringe så mye tid alene. Å forlate hunden din under en 8 timers arbeidsdag er absolutt fy-fy. Deltidsjobbing kan derfor gi en potensiell løsning - hvis dette er mulig for deg selvsagt. Mange hundeeiere jobber kun på morgenen for eksempel, og har hele ettermiddagen til hunden.

dog walker with pugEn hundelufter kan holde hunden din med selskap mens du er på jobb

4. "Delt foreldrerett"

Jobber du deltid? Hvorfor ikke avtale en delt foreldrerett med en kompis eller venninne? Eller familie som bor i nærheten? Dette kan være en god løsning for dyret ditt som da vil fortsette å få oppmerksomhet og tilsyn fra deres "andre" far/mor når du er på jobb. Men, her er det en hake; et slikt skifte av miljø kan være forvirrende for noen hunder. Så gjør en test med dyret ditt og se om det passer for akkurat din hund. Alle hunder er forskjellige.

5. Involver resten av husholdningen

Hvis du bor med familien din eller en romkamerat, kan du gjerne dele ansvaret med de andre hjemme. Lag tydelige avtaler med barna dine eller samboer om hvem som lufter hunden, leker med katten eller rengjør marsvinburet. Anskaffelsen av et nytt kjæledyr er ofte møtt med stor entusiasme fra de andre i hjemmet. Etterhvert som tiden går, kan dog andre beboere miste interessen. Så lag klare avtaler. Lag en for eksempel hundeluftingsplan som passer med alles timeplan og følg opp denne.

6. Book en dyrepasser

Personlige dyrepassere er perfekt for de som jo må på jobb en hel dag, hver dag. En dyrepasser vil gladelig komme på hjemmebesøk til katten din, lufte hunden din eller ta vare på hunden din hjemme hos seg selv hele dagen hvis de selv er hjemmeværende. Du kan enkelt og raskt finne en lokal dyrepasser via vår hjemmeside Pawshake.no.

Søk etter en dyrepasser nå!

Fulltidsjobb og kjæledyr. Er det virkelig mulig?

Selvfølgelig kan du fint kombinere disse 6 måtene; hvorfor ikke booke en dyrepasser for noen dager og de hjemme resten?  Og kanskje det til og med er mulig for deg å jobbe hjemmefra en dag i uka? Det går helt fint å kombinere en fulltidsjobb med et kjæledyr. Det viktigste er bare at dyret ditt (og da først og fremst hunder) får dekket behovene sine og får den oppmerksomheten det trenger. Kjæledyrs velvære bør jo være en eiers førsteprioritet! :-)