Hvordan gi kjærlighet til hunden din - på riktig måte

Hvordan gi kjærlighet til hunden din - på riktig måte

01/10/2018

I tillegg til å få god mat, trening og fysisk pleie, trenger hunden din sosial omsorg. Hunder må ha en følelse av sikkerhet, og de trenger å vite at de er en del av en gruppe og blir forstått og verdsatt. Hengivenhet er måten du kan gi dette på. Dessuten er kjærlighet en viktig og morsom måte å belønne hunden din, spesielt under trening.

Hunder, som mennesker, har et rikt følelsesliv. De kan være lykkelige, sinte, redde, engstelige, usikre, triste eller ensomme - for å nevne noe. De har sin egen hundemåte å kommunisere sine følelser på, så det er viktig å forstå deres språk. Når du koser hunden din, sender du en melding, og han svarer på denne meldingen på hundespråk. Derfor er det viktig å gi hunden din den rette følelsen, slik at han får den riktige meldingen.

Begynn når hunden din er rolig og avslappet

Før du koser hunden din, må du legge merke til om han er rolig og avslappet. (Ikke når den f.eks hopper eller klatrer på deg. Du vil ikke belønne denne oppførselen) Er hunden redd eller stresset? Usikre hunder kan ha mange fordeler ved å få den riktige typen hengivenhet; de vender seg til å bli berørt på en vennlig og trygg måte og kan lære å slappe av. Men det er absolutt viktig å sørge for at hunden er åpen for å bli tilnærmet: la den snuse på hånden din og så kan du begynne å klappe den forsiktig.

Se hvordan hunden reagerer. Slikker den leppene eller gjesper? I så fall er den ikke rolig. Da er det best å ta et skritt tilbake. Er ørene og halen avslappet, vil den bare sitte stille foran deg eller til og med legge seg ned, kanskje snuse litt rundt? Da er meldingen klar: Slutt! Du bør tilnæme deg hunden din med tålmodighet og ro.

Tilnærm deg hunden forsiktig

En hund føler seg trygg hvis den ser hånden din; den vil være var på tilnærming fra blindsonen sin. Kosing på halsen, langs magen, og bak ørene er ikke-truende og de fleste hunder liker det. Forsiktig klapping på siden er en fin måte å kose de fleste kjæledyr og det betyr: Vi er venner. Klapping på ryggen betyr: La oss leke! Kosing rundt munnen og ørene er bra for urolige hunder, og det betyr: Jeg respekterer deg. Og klapping og kosing på brystet er den ultimate lykke!

Likeverdige partnere

Plutselig klapping på toppen av en hundens hode kan være veldig overveldende for mange hunder. En hånd på toppen av hodet betyr: Underkast deg. Selv om noen tror at det å "dominere en hund" er bra, vil du egentlig ikke gjøre det. Det er bedre å skape et godt forhold til hunden din basert på vennskap og respekt, så tilnærm deg hunden på en måte som føles trygg. Når du begynner å klappe, kan den bli stryket på toppen av hodet, men begynn aldri på den måten, hvertfall ikke med en hund du ikke kjenner eller med usikre hunder.

Kosing: Nei. Snakking: Ja, takk!

Vi synes våre hunder er så søte at vi ønsker å klemme dem. Men hunder forstår ikke denne bevegelsen veldig godt - de føler seg fanget av armene rundt kroppen. Det er ikke trygt og hunden kan reagere aggressivt når du ikke forventer det. Det er heller ikke en god idé å sette fremre bein på en hund på skuldrene sine og klemme på den måten - ben på skuldrene betyr for en hund: Jeg har ansvaret for deg. En hund vil ikke ha det i det hele tatt, og det vil forvirre den. Så hold deg borte fra klemmer og hold deg til rolig klapping.

Det du kan gjøre, er imidlertid å snakke med hunden din. Det er en svært effektiv og viktig måte å gi kjærlighet til. Du kan gjøre en skremt hund rolig eller roe ned en overenergisk hunden ved å snakke med den. Vær oppmerksom på din egen sinnstilstand: Hvis du er spent eller redd deg selv, vil hunden merke det i stemmen din. Sørg for at du er avslappet og så kan du nyte å snakke med hunden din!

Kort fortalt:

Gjør:

  • Klapp og kos med lange, rolige stryk
  • Hold deg til kosing langs magen og sidene og rundt nakken
  • Snakke med og til hunden

Gjør ikke:

  • Tilnærm deg hunder fra oven
  • Klem
  • Vær overenergisk eller bråkete rundt hunden