Er du på utkikk etter en hundepasser? Ta deg tiden til å lese dette.

Author picture Pawshake

Med ferien rett rundt hjørnet ser mange nå etter gode hundepassere. Vi har hundrevis av lidenskapelige hundepassere som gjerne stiller opp. Å være en hundepasser er den morsomste jobben som finnes, selvfølgelig! Men vi er også klar over at det er ikke kun en morsom måte å tjene penger på: det er et stort ansvar! Derfor er det viktig å vurdere hvordan hundens opplevelse blir før du tar ansvar for hunden. Hva gjør du for å gjøre hundens tid med deg best mulig? 4 viktige tips for hundeeiere og hundepassere:

Et grundig Møt og Hils-møte
Du må alltid arrangere et Møt og hils FØR bookingen begynner og eieren reiser. Det er viktig for hunden og hundepassere å bli kjent med hverandre. Skal hunden bo i hundepasserens hjem? Hold møtet der. På den måten kan hunden bli kjent med sitt nye miljø, hundepasseren og familien til hundepasseren og fastboende kjæledyr. mens eieren er der for beroligelse.



Gå på en tur sammen
Den beste måten å bli kjent med en hund på, er å ta seg en tur sammen med hunden og eieren. Hunden blir dermed kjent med nabolaget ditt, og du vil lære ting om hunden. Hvordan reagerer hunden til fremmede, andre hunder og høye lyder? I løpet av turen kan hundeeieren fortelle deg alt du trenger å vite om hundens vaner i hjemmet. Hundeeiere, følg med! En god hundepasser stiller mange spørsmål.: Hva er hunden vant til? Hvor mye mosjon får hunden til vanlig? Hvordan leker hunden best? Hva er den redd for? Hvordan reagerer den til andre hunder? En verdifull hundepasser vil stille så mange spørsmål at du føler deg svimmel etterpå! I dette tilfellet er det ikke noe som heter å stille for mange spørsmål.
7 8 En varm og rolig velkomst 8 9 Når hundeeieren leverer hunden hos hundepasseren, er det viktig med en varm og rolig atmosfære. Hundeeieren bør ikke igangsette et dramatisk og emosjonell farvel-rituale, og både eier og hundepasser burde oppføre seg som om at det er helt vanlig å bli etterlatt hos en annen person uten eieren til stede! Selv om dette faktisk er en stor greie for de fleste hunder. Se til at hunden ikke blir overstimulert på toppen av denne stressede situasjonen. Begrens høy musikk og barnestøy. La hunden gjøre sin greie på en måte som føles greit for hunden, og la den tilnærme seg deg i stedet for at du tilnærmer deg den. Hunder er alltid på utkikk etter å ha rolige og avslappede forhold til andre og unngå stress. 10 Derfor er det viktig å kunne de 11 beroligende signalene til hunder 11 10, som eksempelvis gjesping eller å vende hodet vekk, akkurat som man bør kjenne til stressignaler som pesing og å vise hviten i øynene (såkalt "hvaløye"). Disse signalene er ofte subtile, men likevel essensielle for å forstå hunder. Med beroligende signaler forsøker hunden å si: jeg vil gjerne unngå denne stressede situasjonen, og jeg ønsker ikke å gjøre noe skade!



Hunden er avhengig av hundepasseren
Som hundepasser er du midlertidig ansvarlig for din nye store (eller lille) venn. Og hunden er fullstendig avhengig av deg! Dette betyr at du ikke bør sette for mye å kalenderen under hundens opphold. Å oppholde seg i et ukjent miljø er allerede veldig stressende, så forsøk å unngå å dra hunden med deg overalt hvor du drar, og ikke etterlat den alene hvis dette kan unngås i det store og det hele. Ta med i beregningen at hundens oppførsel kan endre seg når eieren er borte. Den kan vise separasjonsangst, pipe om natten og bli veldig stresset. Aldri straff hunden, bare vær der for den. Vær en rolig og vennlig figur for hunden, det vil gjøre det mye mer sannsynlig at hunden vil føle seg hjemme snart. Fungerer det ikke med det samme? Vær tålmodig, og gi det tid. Hunden trenger litt tid for å justere seg. Og sannsynligvis trenger du det samme!

For hundeeiere: Reserver kun en hundepasser om du føler deg totalt komfortabel med vedkommende. Etter å ha sjekket profilen deres, tilbakemeldinger de har fått og møtt dem i virkeligheter, så kan du booke vedkommende i god tro. I løpet av oppholdet kan hundepasseren dele bilder av din pelskledde venn med deg via Pawshake appen. På denne måten kan du se at hunden har det godt hos hundepasseren og at du kan slappe av på ferien din!

Vi er selvfølgelig veldig nysgjerrige på dine hundepassererfaringer. Ikke glem å dele bilder av din (Pawshake) hund på vår Facebookside eller på Instagram!