Er det greit å kle opp kjæledyret mitt?

Author picture Pawshake

Du har sannsynligvis lagt merke til trenden med å kle opp kjæledyrene sine i sosiale medier og nyhetene - det ser ut som at uansett hvor vi snur og vender oss så ser man hunder eller katter oppkledd som gresskar, feer, pølser i brød og alt midt i mellom.

Mens vi ikke kan benekte at det er supersøtt, så er det viktig å stille spørsmål rundt hvorvidt det er greit eller rettferdig overfor kjæledyret ditt.

Noen kjæledyr virker til å være helt OK med det å bli påkledd og dollet opp, mens andre dyr finner opplevelsen stressende og overveldende. Først og fremst, det er viktig å tenke på hva som er best for ditt pelskledde barn.

Når er det greit å kle opp kjæledyret ditt?

Det kan være til stor hjelp om kjæledyret ditt er vant fra tidlig av å gå ikledd plagg. For eksempel vil det i det norske, kalde klimaet være helt nødvendig for raser med kort pels og tynn pels å ikle seg etter været. Dekken og sko i vintermånedene er for noen kjæledyr en absolutt nødvendighet!

Kjæledyr med hvit pels eller veldig tynn pels kan også bruke solbeskyttende plagg på de varmeste dagene, som kan forhindre massevis av smerter forbundet med solskader og potensielt hudkreft.

I tillegg kan det hjelpe på hunder å katter for å få dem til å føle seg tryggere, at de er vant til å pakkes inn i et stressdekken under uvær, fyrverkeri og tordenvær.

Seler er også flotte tilbehør som det er greit å tilvenne kjæledyret ditt fra tidlig alder (det er veldig mye enklere å gjøre dette når man starter å gå turer med dem, i stedet for å vente med dette til senere i livet). Sørg for at selen dere bruker passer perfekt på kjæledyret ditt, og at det er av god kvalitet, slik at det er støttende og at det unngår brannsår og ubehag.

Når bør du tenke deg om?

Hos Pawshake, følger vi en filosofi der kjæledyr må få lov til å være kjæledyr slik de er skapt for å være, i sin naturlige pelskledde, lekne og avslapne væremåte! Å putte kjæledyret inn i et kostyme kan forhindre naturlig bevegelse og forårsake økt stress grunnet den økte oppmerksomheten, derfor er det verdt å tenke seg om flere ganger.

Vi anbefaler i aller høyeste grad mot å ikle kjæledyr opp i noe som kan forårsake kvelning, forhindringer av naturlige bevegelser, ubehag eller tap av balanse. Unngå også fargerike "pelsfarginger" og sprayer på kjæledyrenes sensitive hud og pels - kjæledyret ditt vil mest sannsynlig slikke pelsen sin ved et eller annet tidspunkt, og ingen bør fordøye fargemidler. Kjæledyrets sikkerhet, velbehag og verdighet må alltid komme først.

Når det sies - hvis du rett og slett ikke kan motstå, så velg noe som essensielt er likt andre plagg som kjæledyret ditt vanligvis må bruke. For eksempel kan du velge et kostyme som ikles likt som dekkenet dere bruker på tur, men med et skummelt Halloweenmønster eller skjelettavtrykk. Du kjenner selv kjæledyret ditt best, og hva som gjør det ukomfortabel og hva som ikke gjør det ukomfortabel, så respekter kjæledyret og deres grenser!

Og hvis du virkelig elsker kjæledyret ditt - så skipper du kanskje kostymet til kjæledyret i år og kler opp deg selv som din egen firbente venn i stedet! Vi håper på å se mange mennesker som hunder og katter langt gatene på årets Halloween!