Booke en kattepasser? Denne sjekklisten hjelper deg å velge den riktige

Author picture Pawshake

Vurderer du å skaffe en kattepasser? God idé! Fordelen med å ha en kattepasser som kommer hjem til deg er at katten din ikke trenger å flyttes inn i et hus, og kan heller bo i sitt eget hjem. Men samtidig, så kan det føles rart for deg: du gir kattepasseren innpass i ditt eget hjem og etterlater din elskede huskatt til noen du ikke kjenner så godt. Vær på vakt og still alle de riktige spørsmålene. For å gjøre ting enklere for deg, har vi laget en sjekkliste med alle spørsmålene du bør stille kattepasseren din.  Du kan printe den ut og ha den liggende til når du først møter kattepasseren hjemme.

Sjekkliste

Førsteinntrykket er alltid veldig viktig og gir deg ofte en god idé om hvem kattepasseren er. Vær oppmerksom på følgende:

Enigheter: Er kattesitteren punktlig og har utvekslingen av meldinger med vedkommende vært enkel? Gir de inntrykk av at de følger sine forpliktelser?
Førsteinntrykk: Får du et godt førsteinntrykk av han eller hun? Introduserer vedkommende seg selv, ser vedkommende deg i øynene, har de en vennlig fremtoning?
Møte med katten: Er kattepasseren nysgjerrig på katten din og tar de seg tiden til å la katten tilnærme seg kattepasseren i sitt eget tempo? Reagerer katten bra på kattepasseren?
Nysgjerrighet: Ønsker kattepasseren å vite alt om katten din? Spør vedkommende om kattens personlighet, vaner og særegenheter? Stiller de mange spørsmål? Har du besvart spørsmålene overfor med et helhjertet JA? Det er en god start! Nå er det din tur å bombardere kattepasseren med spørsmål. For å finne ut hvorvidt han eller hun er en god match for deg og katten din, spør vedkommende (og deg selv) de følgende ti spørsmålene:

Liste av spørsmål

1) Hvorfor har du bestemt deg for å bli en kattepasser?
2)Har du noen katter selv? Hvis det er tilfelle, hvor mange? Kan du fortelle noe om kattene dine?
3) Hvilke erfaringer har du med katter og hvor lang tids erfaring har du? Hvor mye erfaring har du som kattepasser for Pawshake?
4)Har du deltatt på kurs eller tatt timer om dyrehold eller førstehjelp på dyr?
5) Hvor lenge vil et hjemmebesøk vare for katten(e)? Hvilke tidspunkt vil du komme innom på?
6) Hva gjør du i tilfelle katten min blir syk?
7) Har du en bil? Vil du ha muligheten til å transportere katten i nødstilfeller?
8) Hva planlegger du å gjøre med kattene? Vil ting som leking, kos, pelsstell, ta inn posten, vanne plantene og liknende være en del av din service, ved siden av det "vanlige" som å mate kattene og tømme dokassen.
9) Hvordan kan vedkommende kontaktes? Har både du som dyreeier og den som er kattepasser en person å kontakte i nødstilfeller?
10) Vil kattepasseren oppdatere deg hver eneste dag, for eksempel ved å bruke bildeoppdateringen via Pawshake sin app?



Når du har snakket om alt det øvrige: er du tilfreds med kattepasseren? Ikke stress med å ta en beslutning. Hvis du føler at du kan stole på kattepasseren, så sender du dem en bookingforespørsel gjennom nettsiden eller appen til Pawshake. Straks din forespørsel er godkjent av kattepasseren, så er ting avgjort: katten din kommer til å ha det bra mens du er borte! Ikke glem å gi kattepasseren en tilbakemelding når du kommer tilbake.

Lykke til med ditt første møte!