6 aktiviteter for å få en lydig og rolig hund

6 aktiviteter for å få en lydig og rolig hund

14/08/2018

Er hunden din i overkant hyperaktiv? Har den blitt ulydig, uinteressert og kanskje til og med stresset? Det er mye mulig at hunden din kjeder seg og ikke får stimulert sine naturlige instinkter. Det er viktig at hunden din blir fysisk og mentalt utfordret regelmessig. Aktivitetene nedenfor vil garantert gjøre hunden din god og sliten og veldig fornøyd. De vil også kunne styrke båndet dere imellom og du vil mest sannsynlig bli en mer oppmerksom hundeeier og/eller hundepasser i prosessen.

1. Lange turer

En lang 1-2 timers tur vil hjelpe hunden din å kjøre seg helt ut. Snusing, løping og utforskning gir den utløp for all energien. Prøv å ta hunden din med på minst én tur uten bånd hvor den kan løpe fritt og gjøre sin greie. OBS: Hold dog hunden i bånd der det er påkrevd. Det er viktig at du også er oppmerksom og tilstede, så legg igjen mobilen hjemme og nyt litt kvalitetstid med hunden din :-)

2. Sykling

Sammenliknet med korte og raske båndløse turer hvor energien blir utløst i intervaller, kan sykling gjøre hunden din merkbart roligere lenger. Å løpe ved siden av deg på sykkel forhindrer hunden i å gå ut i full sprint og tvinger den til å jogge rolig hele turen. Hvis gjort riktig, er denne typen trim betraktelig mindre skadelig på muskler og kropp enn å hente ball eller røff lek. Start aldri dagen med en kjempelang sykkeltur, men bygg heller distansen opp gradvis.

3. Svømming

Elsker hunden din å få potene sine våte? Å kaste en ball i vannet for hunden din å hente holder den gjerne underholdt, men vil øke adrenalinet betraktelig og kan for noen hunder oppleves som litt for intenst. Svømming derimot, er ekstremt beroligende og gir en avslappende effekt. Oppmuntre hunden din til å svømme ved siden av deg og motiver den ved å konstant rose den og si hvor flink den er. Viktig: Svøm aldri for langt ut i vannet og sørg for at dere begge kan komme dere raskt opp hvis nødvendig.

4. Tygging

Hunder som lider av stress vil alltid finne noe å tygge på. Som for eksempel møbler eller sko. Denne typen oppførsel er ikke merkelig i det hele tatt; å tygge på noe er faktisk ekstremt avslappende og tilfredsstillende for hunder. Så, gi hunden din en daglig tyggesnacks og spennende tyggeleker – da vil du enkelt kunne unngå skader på favorittøflene dine. Tørket kjøtt, rådyrhorn og bein av små dyr (kylling-/kaninbein, andenakker, kyllingvinger osv) er de beste alternativene til sofaen din. ;-) Gi aldri bein fra store dyr, da disse er for harde for hunden din og kan skade tennene. 

hund tygger beinTyggeaktiviteter kan minske hundens stressnivå

5. "Lukt-jakt"

Å lete etter spesielle lukter vil garantert forvandle en vanlig tur til en kjempegivende aktivitet hvor hunden din vil få masse glede og stimuli. Det krever mye av hunden din, både konsentrasjon og dedikasjon. Det går enkelt og greit ut på at hunden din skal lukte seg fram til noe ved hjelp av en spesiell duft. De aller fleste hunder elsker det!

Her er to enkle måter å gjøre det på: 

  • Gjemsel med deg og hunden din. Gjem deg og oppmuntre hunden din til å finne deg ved å rope. Hvis hunden din er helt ny på dette kan det være lurt å ta med en venn som kan gjemme seg mens du veileder med ord og ros.
  • Blodspor. Skaff deg litt blod fra en lokal slakter og spre det i skogen i en bestemt rute. Hunden din skal følge sporet og du belønner den med en godbit på slutten. Dette vil garantert vekke hundens naturlige jaktinnstinkter og utfordre hunden din både mentalt og fysisk.

6. Massasje

En massasje er like beroligende og deilig for hunden din som det er for deg. Begynne med å forsiktig kose og klappe hunden din til den er rolig og avslappet. Så masserer du med et passe lett trykk rundt ører og nakke, før du fortsetter til skuldrene, rygg, bryst og bein. Fortsett kun hvis hunden din virker tydelig avslappet. En hund skal ikke tvinges til å gjøre noe den ikke liker.

Tips: Er du registrert som dyrepasser hos oss? Hvorfor ikke tilby aktivitene ovenfor som en del av din hundelufting- eller hundepass-tjeneste? Du kan legge til disse ekstratjenestene i beskrivelsen i profilen din og de KAN være den avgjørende faktoren som gjør at dyreeierne velger akkurat deg :-)