5 måter din katt viser sin kjærlighet

Author picture Pawshake

Katter er sta og reserverte. Dette kommer ikke som noen overraskelse: de er egenrådige vesener av natur, og til motsetning av hunder lever de ikke i flokk. Dette er grunnen til at de ofte fokuserer mer på omgivelsene enn på eieren. Dette er også grunnen til at de ofte vil prøve å returnere til sitt tidligere hjem etter flytting. Du gjør ikke katten noen tjeneste med å plassere den i et midlertidig feriehjem. Faktisk, vil din pelskledde venn mye heller oppholde seg innenfor komforten av sitt eget hjem (med selskap av en vennlig dyrepasser, selvfølgelig ;-)). Til tross for disse egenrådige kvalitetene, er det fullt mulig å bygge et sterkt og godt forhold til din katt. Katter er ekstremt sensitive og intuitive, og vil føle seg fram til humøret ditt. De kommuniserer også regelmessig med deg gjennom dagen: gjennom en fascinerende miks av kroppsspråk og oppførsel. Katten din vil også fortelle deg hvor den bryr seg gjennom en variasjon av måter:

1) Sitte ved siden av deg

Har du noen gang lagt merke til hvordan katten din kan insisterte på å sitte ved siden av nettopp en person som ikke liker katter? Det er fordi katter er sensitive, og peker seg ut de som er avslappet. Altså, de som forventer ingenting av katten, og ganske enkelt tillater dem å være "katt". Hvis din pelskledde venn regelmessig sitter ned ved siden av deg, eller sovner i fanget ditt, er det er sikkert tegn på at katten stoler på deg og slapper av i ditt nærvær. Og hvis katten din følger deg rundt i hjemmet (og "hjelper" deg med alle gjøremål...) er det helt sikkert at den forguder deg!

"Dit du drar, drar jeg også!"

2) Maling og massasjer

Hvis katten din maler når den sitter med deg, eller når du klapper den, nyter den definitivt ditt selskap. Og de skarpe små klørne du kjenner når du mottar en "massasje" er et annet tegn på kattens kjærlighet. Katten har brukt den samme massasjeteknikken som kattunge for å stimulere kattemorens melkeproduksjon. Med andre ord, din lille pelsball ser på deg som en erstatningsmor. Det kan da umulig finnes et bedre tegn på kattens kjærlighet :-)

3) Blinking

Katter blinker sakte når de er avslappet. Det er også en måte å sende ut et beroligende signal: "Ikke vær redd, jeg vil deg godt". Det morsomme er at det fungerer begge veier. Så, hvis du ønsker å få katten din til å slappe av, kan du forsøke å blinke sakte til katten. Du vil snart se hvor mye den slapper av som respons!

4) Å gni seg mot noe

Katten din gnir hodet sitt mot overflater for å etterlate lukten sin. Denne oppførselen har likevel forskjellige betydninger. Hvis katten for eksempel bruker munnen sin, er det som regel for å markere territoriet sitt. Bruker katten pannen sin når den møter deg, så er det mest sannsynlig for å si "Hei! Du er mitt favorittmenneske i hele verden!"

5) Gir presanger

Du er sannsynligvis alt for kjent med dem: de nylig fanget musene og andre små byttedyr som katten etterlater som gaver. Selv om du ikke liker det, så er faktisk din katts ønske om å vise frem sitt bytte det ultimate komplimentet. Så, heller enn å straffe eller refse katten din, bør man heller bare fjerne gavene uten å lage stort ståhei av det. Katten gir deg gavene som et tegn på kjærlighet, tross alt. Hvis du observerer katten din nøye, vil du oppdage andre tegn på hengivenhet. Hvordan viser din katt kjærlighet? Vi vil gjerne høre dine historier i kommentarfeltet nedenfor!